Barion Pixel

 

Ki “Mamma fong” és kik vagyunk mi?

 

Ki volt Fong mama?

Fogadjátok a Mamafong wokok gyártójának személyes történetét Fong Mamáról és a családi tradíciókról:

 

“A nevem Daphne, és küldetésem, hogy visszahozzam az ázsiai konyha igazi ízeit a Mammafong® – a klasszikus konyhai edények új generációjának – bemutatásával. Büszke vagyok kulináris örökségemre és tanáraimra; nagymamámra és édesanyámra – Mamma Fong-ra.

A legkorábbi gyerekkori emlékeim Hongkongról a számtalan nyári vakáció a nagymamám otthonában. Zseniális szakács volt, és főzött az egész családnak. Mindig lenyűgözve nézném, ahogy nagymamám ilyen könnyedén és gondosan elkészíti ezeket a finom ételeket.

Élénken emlékszem vissza a wokban forró édes -savanyú mártások aromájára és ötfűszerpor illatára a konyhában. Éhes lettem, amint beléptem az ajtón!

Ezzel szemben anyám, Fong Mama, aki teljes munkaidőben dolgozott, mindig kereste a módját, hogy gyorsan és egyszerűen elkészüljön a vacsora. Megoldása: húsos zöldséges feltét, forró gőzölgő rizs ágyon tálalva. Imádtuk! Egyszerű volt, gyors és tápláló. Anyám ügyesen feldobta a wokot gyömbérrel és mogyoróolajjal. A wok zümmögve ropogott a gázon, ismerős gyömbéres illatot bocsátva ki magából. Majd hozzáadta a kedvenc kínai kolbászomat és a bok choy -t. Voilá! A vacsorát pillanatok alatt felszolgálta. Anyám mindig azt mondta: “Egy jó wok minden, amire szüksége van a konyhában!”

Körülbelül 20 évvel később költöztem Sydney -be, Ausztráliába. Egy dolog nem változott, a kézzel kalapált wok továbbra is nélkülözhetetlen eszköz a konyhámban. Sokéves használat után jól bejáratódott. Felülete gyönyörű fekete patinává változott, és természetesen tapadásmentes lett. Szeretem a hagyományos wokomat, de egyre nehezebb volt ilyet találni a boltokban. Ekkor született meg a Mammafong® elindításának ötlete. Szeretném megünnepelni a klasszikus wokot, és kiemelni annak fontos szerepét a kínai gasztronómia történetében. Valamint az ázsiai főzés hangulatos aromáit és ízeit.
A kislányom most kétéves, aki ugyanúgy szereti a zöldséges-húst, mint én. Hogy mindezt a tudást tovább adhassam neki létrehoztam a Mammafong® wokot, egy hiteles kézzel kalapált wokot, amely szénacélból készül. Így ő is megismerheti a kínai konyhát, és büszkén kapcsolódhat örökségéhez.
Remélem, hogy Ön is osztozik szenvedélyemben azzal, hogy saját Mammafong® wokjával otthon hiteles, hagyományos ázsiai ételeket készít.

Kik vagyunk mi?

Kik vagyunk mi, akik ezt az oldalt létrehoztuk és a Mammafong wokok európai disztribúcióját folytatjuk?

 

Gyerekkori barátok vagyunk. Anyák és apák vagyunk. Több évtizedes munkatapasztalattal rendelkező vállalkozók vagyunk, és ami a legfontosabb, a wok szerelmesei.

Ez a történet, mint a nagyszerű történetek jó része, a konyhaasztal körül kezdődött, egy gőzölgő, finom étel mellett, amit – nem fogod kitalálni – egy WOK -ban készítettek. Beszéltünk az életről, azokról a nehézségekről és kihívásokról, amelyekkel nap, mint nap küzdünk, amikor mozgalmas életünket éljük, és beszéltünk persze az evésről is.

 

Ez egy összetett kérdés amely legtöbbüknek fejfájást okoz, mivel általában nincs elég időnk arra, hogy változatos, egészséges, könnyen elkészíthető ételeket készítsünk, olyanokat, amelyeket a gyerekek is szeretnek. Mindhárman egyetértettünk abban, hogy a WOK étel tökéletes megoldás lehet erre, és ezt onnan tudjuk, hogy kipróbáltuk és működött. Amikor valaki sokat főz, megtanul valamit, függetlenül attól, hogy milyen ételt készít: az, hogy milyen eszközt használunk, rendkívül megkönnyítheti – vagy nehézkessé teheti – a nehézkessé teheti a főzést.

A wok sem más ilyen szempontból. Különböző gyártók különböző típusú és méretű wokjait próbáltuk ki, de valahogy nem találtuk meg azt, amit akartunk. Aztán megtaláltuk a Mammafong-ot, amely nem csak egy márka, gyártó, hanem egy történet, amellyel lelkünk mélyén teljes azonosulni tudtunk.

A wok és minden kiegészítő tartozéka minőségi termék, és a történet, amely a családot helyezi a márka középpontjába, egy perc alatt megnyerte a szívünket és lelkünket. Amikor először láttuk, hogy a termék nem kapható Európában, elkezdtünk gondolkodni azon, hogyan érhetnénk azt el és miként oszthatjuk meg ezt a lelkesedésünket másokkal. Ez volt az a pillanat, amikor úgy döntöttünk, hogy megkeressük Mammafongot, és elkezdünk kapcsolatot építeni velük. A többi már történelem, ahogy mondani szokás.

Itt vagyunk hát, kedves látogató. Létrehoztuk ezt az oldalt és a webáruházat elhoztuk neked is a Mammafongot, és elérhetővé tettük azt Európában. Hisszük, hogy a Mammafong -ban készült ételek örömet, melegséget és szeretetet hoznak a családi asztal köré. Nem kívánhatunk neked ennél többet! Jó főzést és jó étvágyat

Kinga, Lajos