Barion Pixel

Védd meg a családodat a káros anyagoktól

 

Teflon mentes főzés

Szerző: | szept 30, 2021

Büszkék vagyunk rá, hogy kijelenthetjük: a Mammafong wokok és minden kiegészítőjük semmilyen potenciálisan káros vegyi anyagot nem tartalmaznak.

Ez az egészséges alternatívája a teflon és egyéb bevonatos tapadásmentes edényeknek. Szén -acél wokunk szépen illeszkedik a rozsdamentes acél és az öntöttvas anyagok közé. Olyan könnyű, mint a rozsdamentes acél, és tapadásmentes, mint az öntöttvas. Gyorsan melegszik és egyenletesen oszlatja el a hőt. Fontos, hogy semmilyen káros vagy potenciálisan mérgező anyagot nem használtak a készítésekor: PFOA, PTFE, PFOS és ólom mentes.

 

Miért olyan fontos ez? Olvass tovább!

A tapadásmentes bevonatra számos megoldás létezik, de tisztában kell lennünk a kompromisszumokkal, amelyekkel a kényelmes főzés járhat.

Ha serpenyőt használunk, ez óhatatlanul együtt jár a magas hőmérséklettel. Különösen igaz ez a wokban készült stir-fry típusú ételekre. Ez azt jelenti, hogy a tapadásmentes felületünk igen magas hőmérsékletnek van kitéve, és ez a kritikus pont.

A jelenleg legnépszerűbb bevonat a teflon. 1930 körül találták fel, és 2013 -ig minden teflon elem perfluoroktánsavat (PFOA) tartalmazott. A www.healthline.com weboldalt idézzük erről:

„A PFOA egy vegyi anyag, amelyet korábban teflon gyártására használtak. Összefüggést találtak olyan egészségügyi problémákkal, mint a vese- és májbetegség. Mindazonáltal minden teflontermék 2013 óta PFOA-mentes. ”

2013 óta a PFOA -t PTFE váltotta fel, amelynek a mellékhatásait még nem vizsgálták teljes mértékben. Különösen túlmelegedés esetén (300 C °/ 570 ° F felett) néhány vegyület elszabadulhat és a levegőben vagy az ételben köt ki.. Ismét a www.healthline.com oldalt idézve:

„300 ° C (570 ° F) felett a teflonbevonatok elkezdhetnek lebomlani, mérgező füstöket engedve a levegőbe. Ezek a füstök átmeneti, influenzaszerű tüneteket okozhatnak, polimer füstláz néven. ”

Mivel magas hőfokon történő főzésről beszélünk, ami elengedhetetlen a megfelelő állag eléréséhez, az ízléshez stb., így nagyon fontos, hogy az edények ne engedjenek ki magukból vegyszereket!

 

Alternatívák a tapadásmentes felületekre

Nézd meg tippjeinket „Hogyan válasszuk wokot” cikkünkben..

Öntöttvas: Ha megfelelően beavatják, az öntöttvas természetesen lesz tapadásmentes. Ezenkívül nagyon tartós, ellenáll a legmagasabb hőmérsékletnek is. De a hátránya, hogy rendkívül nehéz.

Rozsdamentes acél: A rozsdamentes acél kiválóan alkalmas ételek pirítására. Tartós és karcálló. Mosogatógépben is mosható, így könnyen tisztítható. Hátránya, hogy nem túl erős oldala a tapadásmentesség (ezért több olaj kell a használatához) és lassan melegszik fel. 

Kerámia: A kerámia edények viszonylag új termékek. Kiváló tapadásmentes tulajdonságokkal rendelkeznek. Hátrányunk, hogy a bevonat rajtuk könnyen sérül, karcolódik.

Ismerd meg az autentikus, kézzel kalapált szénacél wokjainkat Guangdong wokmestereitől