Barion Pixel

Tradicionális kézzel kalapált lapos aljú 35 cm-es wok serpenyő

24,990 Ft

Eredeti kézzel kalapált 35 cm -es szénacél wok, lapos aljú

  • élvezd a finom ázsiai ízeket a saját konyhádban – megteremtheted Sanghaj utcáinak varázslatos hangulatát otthon is
  • a “wok hei” – “a wok lehelete” azok az egyedülálló ízek és aromák, amelyek csak a wok serpenyőben hozhatók létre, most a te ételeidben is csodájára járnak
  • 35 cm-es átmérőjével családnak vagy barátoknak is főzhetsz benne
  • lapos aljú a wok, így bármely tűzhelyen biztonságosan fekszik. Akár gáz, akár elektromos vagy indukciós tűzhelyen is használhatod!
  • tökéletes ajándék magadnak vagy szeretteidnek!
  • autentikus forma, kézzel kalapált kivitel – ezt egy mesterember készítette Neked Guandongban!
  • 100% -ban természetes anyagokból, bevonattól mentes
  • prémium eukaliptusz nyéllel
  • beavatás szükséges, ezt követően lesz a felület tapadásmentes! Nézd meg az erről szóló leírást!
Cikkszám: EK-GJ91-Z19F Kategóriák: ,

Tradicionális, kézzel kalapált lapos aljú wok serpenyő, 35cm

Készíts otthon egészséges és finom ételeket! Szabadítsd fel a konyhád a teflon és más bevonatos eszközöktől, legyél egészen biztos abban, hogy amiben az ételt készíted, nem tartalmaz káros anyagokat!

A wok serpenyő az ázsiai gasztronómia alapja, egy edény, ami mindenre alkalmas. A Mammafong® wok segítségével könnyen főzhetsz klasszikus ázsiai stir-fry ételeket, leveseket vagy párolhatsz és dinsztelhetsz kedvedre!

 

Kézzel kalapált

Ezek a wok serpenyők Guandongban készülnek, ahol egy mesterember kalapálta ki formát: Neked. Egy embertől egy másiknak, körültekintéssel, precizitással és kedvességgel. Ritka az ilyen, egy pillanatra érdemes belegondolni. Alig van már körülöttünk kézzel készült dolog...  Ami máshol hiányzik, Mamma Fong visszacsempészi a wokjaiban!

Érdemes azt is tudni, hogy a kézi munkának köszönhetően a MammaFong wokok fala nem teljesen sima, így a falra rátolt ételt jobban megtartja - ezt a tulajdonságát nagyon fogod szeretni a stir-fry (rázva sütött) ételek készítés közben!

Ez a wok neked való, ha…

...te magad szeretnéd megcsinálni a wokod első beavatását. Tedd személyessé a kapcsolatod a wokoddal, élvezd a saját munkád gyümölcsét!

...egy családra főzöl vagy szeretsz vendégeket fogadni. 35cm széles, ami ideális méret akár egy 6 fős társaságnak is. Lapos aljával passzol a modern konyhához, alkalmas elektromos vagy indukciós tűzhelyekhez (és persze gáztűzhelyekhez is)! Habár a wok hardcore szerelmesei esküsznek a kerek aljú wokok ízének egyediségére - biztosak vagyunk benne, hogy a modern konyhás sorstársak, akiknek elektromos vagy indukciós tűzhelyük van (mint nekünk) tökéletes ételeket fognak ebben készíteni!

A legjobb ajándék annak, aki szeret főzni: Az otthoni ételfelelősnek, aki felfedezte a wokozás és az ázsiai ételek szépségeit, a barátodnak, akit megcsapott a főzés szenvedélye, az anyukának, mamának, aki igazán értékeli a minőségi, sokáig kiszolgáló konyhai eszközöket - a Mammafong wok figyelmes és szívet melengető ajándék.

Hagyományos, természetes alapanyagok

Ez a szénacélból készült wok mindennapos használatra készített hőálló és tartós edény. Kiváló minőségű 16-gauge-os (1.2mm) szénacélból készült, mely tartóssága mellett könnyű is, így élvezet vele a főzés. A wok serpenyőre természetes eukaliptusz nyél került, ami nem csak kellemes tapintású, de szép is.

A hagyományos wokok a tapadásmentes edények egészséges alternatívái. A szénacél wokok középen helyezkednek el a rozsdamentes acél és az öntöttvas wokok között. Olyan könnyű, mint az acél (hogy ne legyen megterhelő emelgetni), de tapadásmentes és kiváló hőelosztású, mint a vas. Gyorsan felmelegszik és tartja a hőt.

Sok sok év használat

Szerető ápolással a Mammafong wokban akár egy életen át készítheted az ízletes ételeket. Nincs, ami elromoljon benne, megfelelő használat és ápolás mellett nagyon sokáig kitart majd melletted a wokod!

Lapos aljú

A lapos alj stabilan fekszik a bármilyen tűzhelyen. Akár gáz, akár elektromos vagy indukciós tűzhelyen is használhatod! Személyes tapasztalatunk, hogy a gázos és indukciós tűzhelyen pillanatok alatt nagy hőfokra melegszik, az elektromoson ez kicsit lassabban megy (persze függ a sütőd paramétereitől is).

100% egészséges konyhai eszköz

Kézzel kalapált, autentikus wok, mely semmiféle mérgező anyagot nem tartalmaz. Ezzel a wokkal teljesen biztos lehetsz abban, hogy az elkészített ételeid nem tartalmaznak semmilyen anyagot, ami az edényedről, a felületéről vagy a bevonatából származhatna. Miért is fontos ez? A teflon vagy más, bevonattal ellátott edények ugyan tökéletesen tapadás mentesek, de előbb-utóbb megkarcolódhatnak és a kis sérült bevonatdarabok az ételbe kerülhetnek. Nem beszélve arról, amit nem is látsz a magas hőfokon kioldódott gőzök, gázok formájában. A tapadásmentes edények egészséges alternatívája a beavatott szénacél wok. Tökéletesen biztos lehetsz benne, hogy semmilyen mérgező anyag nem kerül az étel közelébe. Minden MammaFong wok PFOA, PTFE, PFOS és ólom mentes!

Az első használat előtt

A wokos kalandod kezdő lépéseként az új edényeden az első használat előtt egy természetes tapadásmentes felületet kell létrehoznod, ezt hívjuk beavatásnak, angolul "seasoning". Ne ess pánikba, ez egy nagyon egyszerű dolog. Sok oktató anyaggal is segítünk, melyeket megtalálsz a " a wok beavatása" menüpontban is. Az egész arról szól, hogy 100% -ban természetes olajat (a legjobb és legkönnyebben beszerezhető a mogyoróolaj) égetünk a wok felületére. A magas hőhatás miatt az olaj beszívódik az acél pólusaiba és ezek után a felület tapadásmentes lesz - káros anyagok nélkül! Ne ijedj meg, ha nem lesz egyforma színű, ez természetes jelenség. Sőt, kicsit más színe lesz a felületnek sütésről sütésre.

Az olaj ilyen célú ráégetése, azaz beavatás csak 10-15 perces munka és már indulhat is a főzés.

A wok az első "beavatást" követően természetes módon lesz tapadásmentes a használat során, így kevesebb olajra lesz szükséged a főzéskor. A hagyomány úgy tartja, hogy főzésről főzésre a bevonat egyre gazdagabb lesz, ez a wok patinája. Lényegében beleírod a saját kulináris történetedet az edénybe, minden egyes étellel, amit elkészítesz!

Tisztítás

A wok tisztítása valójában nagyon egyszerű. Puha szivacs, papírtörlő,(ha autentikus vonalon indulsz, akkor bambusz-kefe) és víz - más nem is kell hozzá! Ha nagyon odaégettél valamit, használj nyugodtan fém dörzsi szivacsot. Ha nincs más megoldás, dörzsöld le akár a felületet is, nem probléma, 15 perc alatt újra avatod majd!

Távolíts el minden szennyeződést, majd töröld le papírtörlővel vagy ruhával. Ha már tökéletesen száraz, önts bele egy kevés mogyoróolajat, és egyenletesen töröld át a felületet (ezzel megvéded a wokot az esetleges rozsdásodástól) Ne használj tisztítószereket, vagy ha igen, győződj meg róla, hogy jól lemostad vízzel és alaposan töröld szárazra! Ne várd, míg megszárad, töröld szárazra!

További információkért olvasd el a wok karbantartásával kapcsolatos tippjeinket! 

További információk

Tömeg1.5 kg
Méretek19 × 35.5 × 57 cm
Gyártó

Mammafong

Wok kínálatunk