content_copy

Beavatott (azonnal használható) kézzel kalapált lapos aljú 35 cm-es wok serpenyő

29,990 Ft

Eredeti kézzel kalapált 35 cm -es beavatott szénacél wok, lapos aljú

  • azonnal használható wok serpenyő – már beavattuk a wokodat egy természetes bevonattal. Nincs más dolgod, mint használni, minél többet sütsz benne, annál több réteggel lesz gazdagabb a wokod felülete
  • Élvezd a finom ázsiai ízeket a saját konyhádban – megteremtheted Sanghaj utcáinak varázslatos hangulatát otthon is
  • a “wok hei” – “a wok lehelete” azok az egyedülálló ízek és aromák, amelyek csak a wok serpenyőben hozhatók létre, most a te ételeidben is csodájára járnak
  • 35 cm-es átmérőjével családnak vagy barátoknak is főzhetsz benne
  • lapos aljú wok, így bármely tűzhelyen biztonságosan fekszik. Akár gáz, akár elektromos vagy indukciós tűzhelyen is használhatod!
  • tökéletes ajándék magadnak vagy szeretteidnek!
  • autentikus forma, kézzel kalapált kivitel – ezt egy mesterember készítette Neked Guandongban!
  • 100% -ban természetes, bevonattól mentes
  • prémium eukaliptusz nyéllel

A most leadott rendelésedet a december 11-i héten adjuk majd fel neked. December 18-ig biztosan megérkezik.

Cikkszám: EK-GJ91-Z19B Kategóriák: ,

Beavatott (azonnal használható) kézzel kalapált lapos aljú tradicionális 35 cm-es wok serpenyő

Készíts otthon egészséges és finom ételeket akár 15-20 perc alatt! Szabadítsd fel a konyhád a teflon és más bevonatos eszközöktől, legyél egészen biztos abban, hogy amiben az ételt készíted, nem tartalmaz káros anyagokat!

A wok serpenyő az ázsiai gasztronómia alapja, egy edény, ami mindenre alkalmas. A Mammafong® wok segítségével könnyen főzhetsz klasszikus ázsiai stir-fry ételeket, leveseket vagy párolhatsz és dinsztelhetsz kedvedre!

Kézzel kalapált

Ezek a wok serpenyők Guandongban készülnek, ahol egy mesterember kalapálta ki a formát: Neked. Egy embertől egy másiknak, körültekintéssel, precizitással és kedvességgel. Ritka az ilyen, egy pillanatra érdemes belegondolni. Alig van már körülöttünk kézzel készült dolog...  Ami máshol hiányzik, Mamma Fong visszacsempészi a wokjaiban!

Érdemes azt is tudni, hogy a kézi munkának köszönhetően a MammaFong wokok fala nem teljesen sima, így a falra rátolt ételt jobban megtartja - ezt a tulajdonságát nagyon fogod szeretni a stir-fry (rázva sütött) ételek készítés közben!

Ez a wok neked való, ha…

...ha időt akarsz spórolni vagy bizonytalan vagy abban, hogy magad alakítsd ki a természetes tapadásmentes felületet (beavatás). "Szaknyelven blue carbon wok", azaz "kiégetett" wok, vagy "beavatott" wok serpenyő, már rögtön használatra kész! A természetes olaj ráégetését nagy hőfokú kemencékben elvégezték, neked nincs vele dolgod!

...egy családra főzöl vagy szeretsz vendégeket fogadni. 35cm széles, ami ideális méret akár egy 6 fős társaságnak is. Lapos aljával passzol a modern konyhához, alkalmas elektromos vagy indukciós tűzhelyekhez (és persze gáztűzhelyekhez is)! Habár a wok hardcore szerelmesei esküsznek a kerek aljú wokok ízének egyediségére - biztosak vagyunk benne, hogy a modern konyhás sorstársak, akiknek elektromos vagy indukciós tűzhelyük van (mint nekünk) tökéletes ételeket fognak ebben készíteni!

...A legjobb ajándék annak, aki szeret főzni: Az otthoni ételfelelősnek, aki felfedezte a wokozás és az ázsiai ételek szépségeit, a barátodnak, akit megcsapott a főzés szenvedélye, az anyukának, mamának, aki igazán értékeli a minőségi, sokáig kiszolgáló konyhai eszközöket - a Mammafong wok figyelmes és szívet melengető ajándék.

Beavatáson már átesett, azonnal használható

Talán hallottad már, hogy a wok tapadásmentességét az úgynevezett beavatással, seasoning - gel hozhatjuk létre - ez egy egyszerű folyamat, egy a feladathoz megfelelő olajat kell a felületre sütni. Így válik az edényünk természetesen tapadás mentessé.

Ezt  a wokot már előkészítették az azonnali használatra. Egy szürkés-kék bevonatot kapott, amely nemcsak a korróziótól védi, hanem egy tapadásmentes felületet is ad.  Nincs más dolgod, mint használni, ráadásul minden sütés után gazdagodik a wok serpenyőd felülete egy újabb réteggel - ez hozza létre a "wok hei"-t, a wok patináját, ettől lesznek egyre különlegesebb és egyedi ízűek a benne készült ételek! A felület kezdetben kékes színű, de a használat során egyre sötétebb lesz, közben pedig mindenféle árnyalatú, ez a természetes folyamat az acél wokoknál! Egy idő után a wokod csodálatos fekete, tapadásmentes felületet kap, ettől lesz a benne készített ételek ízvilága teljesen egyedi.

Kétszeres hőkezeléses technológia: Ellentétben a piacon található kémiai felületkezeléssel ellátott edényekkel, a Mammafong® wok beavatása természetes olajokkal történt magas hőfokon. Ez a kétezer éves hagyományos technika, ami biztosítja, hogy a benne készült ételek egyedi és természetes ízvilágot kapjanak!

A wokot kétszer hőkezelték ipari kemencében, így az olaj az acél pórusaiba is bekerült. Ez az egyedi eljárás biztosítja, hogy erős, tartós tapadásmentes réteg jöjjön létre a felületen, amit otthon egyébként csak sokszori használat után érhetnél el.

Double Baking Process

Hagyományos, természetes alapanyagok

Ez a szénacélból készült wok mindennapos használatra készített hőálló és tartós edény. Kiváló minőségű 16-gauge-os (1.2mm) szénacélból készült, mely tartóssága mellett könnyű is, így élvezet vele a főzés. A wok serpenyőre természetes eukaliptusz nyél került, ami nem csak kellemes tapintású, de szép is.

A hagyományos wokok a tapadásmentes edények egészséges alternatívái. A szénacél wokok középen helyezkednek el a rozsdamentes acél és az öntöttvas wokok között. Olyan könnyű, mint az acél (hogy ne legyen megterhelő emelgetni), de tapadásmentes és kiváló hőelosztású, mint a vas. Gyorsan felmelegszik és tartja a hőt.

Sok sok év használat

Szerető ápolással a Mammafong wokban akár egy életen át készítheted az ízletes ételeket. Nincs, ami elromoljon benne, megfelelő használat és ápolás mellett nagyon sokáig kitart majd melletted a wokod!

Lapos aljú

A lapos alj stabilan fekszik a bármilyen tűzhelyen. Akár gáz, akár elektromos vagy indukciós tűzhelyen is használhatod! Személyes tapasztalatunk, hogy a gázos és indukciós tűzhelyen pillanatok alatt nagy hőfokra melegszik, az elektromoson ez kicsit lassabban megy (persze függ a sütőd paramétereitől is).

Mammafong® Flat Bottom Pre-Seasoned Wok

100% egészséges konyhai eszköz

Kézzel kalapált, autentikus wok, mely semmiféle mérgező anyagot nem tartalmaz. Ezzel a wokkal teljesen biztos lehetsz abban, hogy az elkészített ételeid nem tartalmaznak semmilyen anyagot, ami az edényedről, a felületéről vagy a bevonatából származhatna. Miért is fontos ez? A teflon vagy más, bevonattal ellátott edények ugyan tökéletesen tapadás mentesek, de előbb-utóbb megkarcolódhatnak és a kis sérült bevonatdarabok az ételbe kerülhetnek. Nem beszélve arról, amit nem is látsz a magas hőfokon kioldódott gőzök, gázok formájában. A tapadásmentes edények egészséges alternatívája a beavatott szénacél wok. Tökéletesen biztos lehetsz benne, hogy semmilyen mérgező anyag nem kerül az étel közelébe. Minden MammaFong wok PFOA, PTFE, PFOS és ólom mentes!

Compare Mammafong® Carbon Steel wok to other non-stick wok

Az első használat előtt

Nem igényel beavatást, azonnal kezdődhet benne a főzés!

Tisztítás

A wok tisztítása valójában nagyon egyszerű. Puha szivacs, papírtörlő,(ha autentikus vonalon indulsz, akkor bambusz-kefe) és víz - más nem is kell hozzá! Ha nagyon odaégettél valamit, használj nyugodtan fém dörzsi szivacsot. Ha nincs más megoldás, dörzsöld le akár a felületet is, nem probléma, 15 perc alatt újraavatod majd!

Távolíts el minden szennyeződést, majd töröld le papírtörlővel vagy ruhával. Ha már tökéletesen száraz, önts bele egy kevés mogyoróolajat, és egyenletesen töröld át a felületet (ezzel megvéded a wokot az esetleges rozsdásodástól) Ne használj tisztítószereket, vagy ha igen, győződj meg róla, hogy jól lemostad vízzel és alaposan töröld szárazra! Ne várd, míg megszárad, töröld szárazra!

További információkért olvasd el a wok karbantartásával kapcsolatos tippjeinket! 

Wok kínálatunk