Barion Pixel

Forged Olive – olajfa nyelű bárd, zöldségszeletelő kés díszdobozban

26,990 Ft

A Forged márka speciális megjelenésű, minőségi késeket kínál, melyek kézzel készültek. Köszönhetően a penge kialakításának, a gyönyörű csomagolásnak és a tradicionális gyártási folyamatnak, a Forged márka minden kés szerető szívét megdobogtatja. A késeket teljes mértékben kézzel gyártják, Japán acélból készülnek és égetett fa dobozba kerülnek.

Az Oliva sorozat tagjainak – mint a neve is mutatja Olajfából készült nyele adja meg egyedi karakterét.

Cikkszám: OliveHakbijl Kategóriák: ,

Az Olive sorozat

A Forged kések Olive sorozata a robusztus acél és a gyönyörű olajfa fúziója, amely meleg és modern megjelenést kölcsönöz a késeknek.

Az Olive sorozat a kések széles választékát kínálja a kis univerzális késektől a Chef késen át a nagy bárdig.

Az olajfa szép és jellegzetes famintázatú, így az Olive Forged kés szemet gyönyörködtető és remekül illik a legtöbb stílusú konyhához.

Az Olive sorozattal egy robusztus, de a fával való kombinációja miatt egyben kifinomult és stílusos kést választasz.

 

Tulajdonságok:

Bárd kés/ zöldségszeletelő kés 17,5 cm-es (6,9") pengével

Penge anyaga: Japán acél

Keménysége: 58 rockwell

Penge vastagsága: 2 mm

Csiszolási szög: 18 fok

Súlya 255 gramm

Kézzel kovácsolt

10 év garancia a pengére

Mindez egy luxus kivitelű fadobozba csomagolva.

A Forged-ról

A főzés és étkezés iránti óriási szeretetből 2014-ben született meg az ötlet, hogy egy jellegzetes, vonzó, jó minőségű, de mindenekelőtt megfizethető késcsaládot hozzanak létre. Egy késcsalád, amelyben megtestesül a főzés és evés iránti szeretet és szenvedély.

Rátaláltak egy kicsi, de rendkívül jó mesteremberekkel és szaktudással rendelkező késkészítő műhelyre, amely a hagyományos munkamódszerük mellett ugyanazt a látásmódot képviselte. Minden kést ma is nagyrészt kézzel, hagyományos módon készítenek. A műhelyből sugárzik a mesterség iránti szenvedély; a tűz melege, illata és vörös izzása, sziszegő hang a fém lehűtésekor, a kés kovácsolásának inspiráló folyamata. Ez a szenvedély és mesterségbeli tudás a lényege Forged jellegzetes megjelenésének. És a nevünk is innen ered.

A késkészítés folyamatáról

A kovácsolt kés elkészítése sok időt, energiát és türelmet igényel.

A késeket kézzel kovácsolják, formázzák, edzik, csiszolják, polírozzák, mossák és gondosan csomagolják. A kovácsolt megjelenést szó szerint a készítő kalapácsa hozza létre, így minden kés egyedi.

A kovácsolt kés pedig miután megtalálja gazdáját tovább alakul, a tulajdonosa a használatával formálja tovább: az élezésével, kezelésével, azzal, hogy tiszteletben tartja a japán acélt - ez a "wabi-sabi" gondolatvilágot tükrözi. Ez a japán kifejezés egy tárgy azon szépségét, karakterét jelenti, amelyet az évekkel és az intenzív használattal nyer el. Minden kovácsolt kés, bárhol is használják a világon, még egyedibbé válik az évek és a használat során.

Hogyan készülnek a Forged kések?

További információk

Tömeg0.225 kg
Márka

Forged

anyaga

japán acél /olajfa

Penge hossza

17.5 cm

Wok kínálatunk