Forged VG10 gyökérfa nyelű Chef kés bőr tokkal díszdobozban
49,990 Ft
A Forged márka speciális megjelenésű, minőségi késeket kínál, melyek kézzel készültek. Köszönhetően a penge kialakításának, a gyönyörű csomagolásnak és a tradicionális gyártási folyamatnak, a Forged márka minden kés szerető szívét megdobogtatja. A késeket teljes mértékben kézzel gyártják, Japán acélból készülnek és égetett fa dobozba kerülnek.
A VG10 sorozat tagjainak anyaga kiemelkedő minőségű VG10 japán acél 60 rockwell keménységgel.
A VG10 sorozat
A Forged VG10 családjának koncepcióját és dizájnját a pengétől a nyeléig Japán ihlette.
Ez a sorozat a pengéhez használt acélról kapta a nevét. A japán VG10 acél nem kevesebb, mint 60 Rockwell keménységet biztosít. A késeket 5 rétegben kovácsolták, ez adja a damaszt késre jellemző gyönyörű megjelenését, és ez garantálja a kés élességét és vágási kényelmét. A kések speciális markolattal, luxus gyökérfából készültek, és barna bőr kés tokkal is rendelkeznek. Égetett fa doboz teszi teljessé a szettet.
Tulajdonságok:
Chef kés 20,5 cm-es pengével
Penge anyaga: VG 10 japán acél
Keménysége: 60 rockwell
Penge vastagsága: 2 mm
Csiszolási szög: 22 fok
Súlya 190 gramm
Kézzel kovácsolt 5 rétegből
10 év garancia a pengére
Mindez egy luxus kivitelű fadobozba csomagolva.
A Forged-ról
A főzés és étkezés iránti óriási szeretetből 2014-ben született meg az ötlet, hogy egy jellegzetes, vonzó, jó minőségű, de mindenekelőtt megfizethető késcsaládot hozzanak létre. Egy késcsalád, amelyben megtestesül a főzés és evés iránti szeretet és szenvedély.
Rátaláltak egy kicsi, de rendkívül jó mesteremberekkel és szaktudással rendelkező késkészítő műhelyre, amely a hagyományos munkamódszerük mellett ugyanazt a látásmódot képviselte. Minden kést ma is nagyrészt kézzel, hagyományos módon készítenek. A műhelyből sugárzik a mesterség iránti szenvedély; a tűz melege, illata és vörös izzása, sziszegő hang a fém lehűtésekor, a kés kovácsolásának inspiráló folyamata. Ez a szenvedély és mesterségbeli tudás a lényege Forged jellegzetes megjelenésének. És a nevünk is innen ered.
A késkészítés folyamatáról
A kovácsolt kés elkészítése sok időt, energiát és türelmet igényel.
A késeket kézzel kovácsolják, formázzák, edzik, csiszolják, polírozzák, mossák és gondosan csomagolják. A kovácsolt megjelenést szó szerint a készítő kalapácsa hozza létre, így minden kés egyedi.
A kovácsolt kés pedig miután megtalálja gazdáját tovább alakul, a tulajdonosa a használatával formálja tovább: az élezésével, kezelésével, azzal, hogy tiszteletben tartja a japán acélt - ez a "wabi-sabi" gondolatvilágot tükrözi. Ez a japán kifejezés egy tárgy azon szépségét, karakterét jelenti, amelyet az évekkel és az intenzív használattal nyer el. Minden kovácsolt kés, bárhol is használják a világon, még egyedibbé válik az évek és a használat során.