Barion Pixel

Starter kit: Beavatott gömbölyű aljú 35 cm-es wok serpenyő keverőlapáttal és bambuszkefével

39,990 Ft

Starter kit 35 cm -es beavatott szénacél wok gömbölyű aljjal – csak gáztűzhelyhez, wokzsámolyhoz

  • azonnal használható wok serpenyő – már beavattuk a wokodat egy természetes bevonattal. Nincs más dolgod, mint használni, minél többet sütsz benne, annál több réteggel lesz gazdagabb a wokod felülete
  • Tradicionális, gömbölyű aljú wok – wok zsámolyon, gáztűzhelyen wok gyűrűvel, wok égős tűzhelyen használható, elektromos és indukciós lapon nem. A gömbölyű alj miatt magában nem áll meg.
  • a “wok hei” – “a wok lehelete” azok az egyedülálló ízek és aromák, amelyek csak a wok serpenyőben hozhatók létre, most a te ételeidben is csodájára járnak
  • 35 cm-es átmérőjével családnak vagy barátoknak is főzhetsz benne
  • autentikus forma, kézzel kalapált kivitel – ezt egy mesterember készítette Neked Guandongban!
  • 100% -ban természetes, bevonattól mentes
  • prémium eukaliptusz nyéllel, mely lecsavarható.
  • A szett ideális ajándéknak, mert a wok mellett egy kovácsolt wok lapátot és bambusz tisztító kefét is tartalmaz.
Cikkszám: MA022-PW14-WSET-BR Kategóriák: ,

Egy teljes szett a tökéletes kezdéshez.

A starter szett szíve lelke egy beavatott, 35 cm átmérőjű gömbölyű aljú kézzel kalapált wok serpenyő, melyet egy beavatott wok spatula és bambusz tisztító kefe tesz teljessé  így mindent megkapunk, amire induláskor szükségünk lehet. Tökéletes ajándékba is, de magunkat (és a konyhánkat) is meglephetjük vele.

Autentikus, gömbölyű aljú szénacél wok

A szénacél wok hihetetlenül strapabíró, gyorsan felmelegszik és egyenletes eloszlású magas hőt biztosít a sütéshez. A 35 cm-es méret ideális két fő vagy egy család számára.

A Mammafong kerek aljú wok prémium 14 gauge (1,5 mm) vastag szénacélból készült. A természetes eukaliptusz nyél a végén lévő fémkampó eltekerésével levehető, így a wok a sütőben is beavatható.

Beavatáson már átesett, azonnal használható

A wok tapadásmentességét az úgynevezett beavatással, seasoning - gel hozhatjuk létre - ez egy egyszerű folyamat, egy a feladathoz megfelelő olajat kell a felületre sütni. Így válik az edényünk természetesen tapadás mentessé. Ezt  a wokot már előkészítették az azonnali használatra. Egy szürkés-kék bevonatot kapott, amely nemcsak a korróziótól védi, hanem egy tapadásmentes felületet is ad.  Nincs más dolgod, mint használni, ráadásul minden sütés után gazdagodik a wok serpenyőd felülete egy újabb réteggel - ez hozza létre a "wok hei"-t, a wok patináját, ettől lesznek egyre különlegesebb és egyedi ízűek a benne készült ételek! A felület kezdetben kékes színű, de a használat során egyre sötétebb lesz, közben pedig mindenféle árnyalatú, ez a természetes folyamat az acél wokoknál. Egy idő után a wokod csodálatos fekete, tapadásmentes felületet kap, ettől lesz a benne készített ételek ízvilága teljesen egyedi. Minden sütéssel beleírod a saját kulináris történetedet a wokodba.

Beavatott kézzel kovácsolt wok forgató lapát, spatula 38 cm

Ez a spatula szintén átesett a beavatáson, így azonnal használható.  Szénacélból készült, ezért reaktív, így akárcsak a wok a használat közben ez is besötétül majd, gyönyörű, fekete, tapadásmentes patinát kap a használattól és autentikus ízt ad a főzéshez.

Alakja és strapabíró kialakítása miatt tökéletesen használható a wokhoz:  Egy darabból kovácsolt felépítése kiemelkedő szilárdságot ad akkor is, ha nagyobb adagot főzünk és forgatunk vele.  Megfelelő gondoskodással (azaz hogy védjük a tárolás során a nedvességtől - így a rozsdától) a Mammafong woklapát egy életen át fog szolgálni.

Hagyományos bambusz kefe a wok tisztításhoz

A bambusz wok kefe az igazi hagyományos eszköz a wok serpenyők tisztítására. Nagyon könnyen használható, gyorsan tisztára varázsolhatod a wokodat ezzel az eszközzel! A legjobb, ha közvetlenül a használat után tisztítod meg a wokod, így könnyebben eltávolíthatók a maradványok. Önts vizet a wokba, és kavaró mozdulatokkal használd a kefét. Kezdd a felső résznél és haladj az alja felé. Öntsd ki a piszkos vizet és ha kell ismételd meg az előbbieket!

(Egy dolog nagyon fontos: mindig töröld szárazra a wokodat, ne hagyd magától száradni, mert az rozsdásodáshoz vezethet!)

A wok kefe előnyei

Bár szivacsot is használhatunk a wok tisztításához, a bambuszkefe, melyet kifejezetten erre találtak ki, megkönnyíti az életünket!

- a bambusz épp annyira kemény, amennyire kell: az edényt nem karcolja, de az ételt leviszi

- a bambusz hatékonyan tisztít és ellenáll a magas hőmérsékletnek.

- forró wok tisztításakor nem fog olvadni, mint a műanyag vagy akár a szivacs. Ráadásul sokkal könnyebb tisztítani a wokot forró állapotban, így a bambuszkefe gyors és hatékony tisztítást tesz lehetővé.

- még a hossza is számít - amikor forró wokot tisztítunk, valószínűleg nem szeretnénk, ha a kezünk túl közel lenne a felülethez.

Ez a kefe nemcsak wokok tisztítására, hanem öntöttvas serpenyők tisztítására is ideális! Ezzel a hasznos eszközzel egyszerű a wokunkat kitakarítani a nélkül, hogy mosogatószert vagy egyéb vegyszert kellene használnunk, így segít megőrizni a wok tapadásmentes rétegét.

További információk

Tömeg1.5 kg
Méretek19 × 35.5 × 57 cm
Márka

Mammafong

anyaga

100% szénacél

szín

sötétkék

Wok kínálatunk